Mahkum Maaşı Ne Kadar? Mahkum Maaşı Nasıl Alınır? 2024

Mahkum Maaşı Ne Kadar? Mahkum Maaşı Nasıl Alınır? Başvuru Formu 2023; Ülkemizde başta Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Belediyeler olmak üzere birçok kurum, eşi cezaevinde olan kadınlara ve ailelerine nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaktadır.

Eşi cezaevinde olan yani eşi cezaevinde ya da hükümlü olan kadınlar bu kurum desteğine nasıl başvuracaklarını merak ediyor.

Kocası hapiste olan ve hiçbir geliri ve maaşı olmayan kadınların yanı sıra, bu kadınların bakımındaki çocuklara da çokça yardım yapılıyor.

Aşı yardımı, doğum yardımı, şartlı eğitim yardımı vb. yardımlar sayesinde ihtiyaç sahibi kadınların çocuklarının sağlıklı gelişimi destekleniyor.

Bu yazıda 2023 yılında eşi cezaevinde olan kadınların maaşı ne kadar? Mahpusların ailelerine maaş sübvansiyonu var mı? vb. Konuyla ilgili en sık sorulan soruları yanıtlamaya ve sizleri bilgilendirmeye çalışacağız.

TAVSİYE İÇERİK ➔ İBB BEYAZ MASA SOSYAL YARDIM KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?BAŞVURU SORGULAMA

Hangi kurumlar mahkum yakınlarına yardım sunuyor?

Mahkum maaşı ne kadar 2023Pin
Mahkum maaşı ne kadar 2023

Tutuklu kadınlara ve ailelerine nakdi ve gayri nakdi yardım sağlayan en önemli kurumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
  • Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları
  • Belediyeler
  • Kaymakamlıklar ve valilikler
  • Vakıflar ve dernekler


Yukarıdaki kurumlar; Kocası cezaevinde olan kadınlara ve çocuklarına çok yardım ediyor.

Kadın; Bu kurumlara bizzat gidip başvuru formunu doldurarak yardım alabilirsiniz.

Eşi cezaevinde olan kadınlara aylıkları doğrudan ödenmemekle birlikte, kurumlar tarafından ayni ve nakdi yardım sağlanmaktadır.

Bu araçlarla kadınların ve çocuklarının yaşam standartlarını yükseltmek ve daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlamak istiyor.

TAVSİYE İÇERİK ➔ KIZILAY YARDIM BAŞVURUSU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Hükümlülere Para Yardımı Başvurusu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, tutuklu ve hükümlülere maddi yardımda bulunmaktadır. Mahpus yakınları sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıf kartını ibraz ederek maddi destek başvurusunda bulunabilirler. Başvurusu onaylanan eşi ve yakınlarına maaş ve aylık nakdi destek veriliyor. Çocukları varsa, çocukları için ek eğitim yardımı ve mali destek alırlar.

Hükümlü kişinin eşi ve yakınları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabilir veya e-devlet üzerinden online olarak yardım başvurusunda bulunabilir.

TAVSİYE İÇERİK ➔ FAKİR AİLELER DEVLET VE BELEDİYE YARDIMLARINI NASIL ALIR?

mahkum Aileleri İçin Maaş Başvuru Formu

Eşi tutuklu veya hükümlü olan hükümlü eşler; Belediyelere, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına veya yardım sağlayan diğer kurumlara başvurmaları halinde yardım başvurusu doldurmaları gerekmektedir.

Mahpusların ailelerine ödeme yapılmadığı için maaş başvuru formu bulunmamakla birlikte maddi yardım, gıda yardımı, şartlı eğitim ve sağlık yardımı vb. ve tamamen, yardım almak için.

Başvuru formlarında hükümlülerin eşlerine aylık gelirleri, giderleri ve hanede bakılması gereken kişi sayısı sorulmaktadır.

Bu sorular hüküm giymiş eşlerin ihtiyaç derecesini belirlemektedir.

Başvuru yapılan kurumlar; Tutukluların eşlerinin doldurduğu başvuru formunu ve sunulan belgeleri inceledikten sonra ihtiyaç sahibi ve ihtiyaç sahibi ailelerin listesini çıkarıyorlar.

Ayrıca listedeki kişilere yardım etmeye başlarlar.

Hibe başvuruları genellikle birkaç hafta içinde sonuçlansa da başvuruların yoğunluğuna göre daha uzun sürebilmektedir.

Belediyelerden, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından ve diğer kurumlardan sosyal yardım almak isteyen hükümlülerin eşlerinin başvuru formundaki soruları doğru yanıtlaması gerekmektedir.

İhtiyaç sahibi olmadığı halde muhtaç durumda olduğunu ispatlayan kişi, yardım aldığı kurum tarafından sonradan fark edilmesi durumunda ceza olarak aldığı her türlü ayni ve nakdî menfaatleri devam eden faizi ile birlikte ödemekle yükümlüdür. ihtiyaç. Ödemeyen herkes dava edilecek.

TAVSİYE İÇERİK ➔ KIZILAY PARA YARDIMI NASIL ALINIR? BAŞVURU FORMU

Eşi Cezaevinde Olan Kadın Ne Kadar Maaş Alır?

Belediyeler veya Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi, eşi cezaevinde olan kadınlara düzenli bir aylık maaş vermemektedir.

Ancak kadınlar; aşılama yardımları, şartlı hemşirelik bakımı, şartlı eğitim hibeleri ve SED yardımı gibi yardımlar talep edebilirler.

Ayrıca belediyelere nakdi ve diğer ayni yardımlar için başvurabilirsiniz.

Bu kapsamda kadınlara maddi yardım, gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, eşya ve mobilya yardımı, giyim yardımı, kırtasiye yardımı gibi birçok yardım yapılabilmektedir.

SED yardımı kapsamında ilkokul, kolej veya üniversite eğitimine devam eden çocuklara bir defaya mahsus veya geçici olarak maddi destek sağlanmaktadır.

Eşi cezaevinde olan muhtaç ve muhtaç kadınlar da muhtaç ve yoksul ailelerin okul çağındaki çocukları için SED yardımına başvurabilirler.

TAVSİYE İÇERİK ➔ YEŞİL KARTLILARA DEVLET VE PARA YARDIMI BAŞVURULARI

Mahkum Ailelerine Maaş Başvurusu Nereye Yapılır?

Kocası cezaevinde olan kadınlara ve ailelerine belediyeler ne gibi yardımlar yapıyor?

Açık cezaevi mahkum maaşlarıPin
Açık cezaevi mahkum maaşları

Ülkemizde başta İBB olmak üzere birçok büyükşehir ve ilçe cemaati mahpus yakınlarına yardımda bulunuyor.

Kadın; Gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı, nakdi yardım, kırtasiye yardımı, burs yardımı, eşya ve eşya yardımı, giyim yardımı gibi hibelere başvurabilirsiniz.

Aynı zamanda beş parasız ve tahsil edilemeyen mahpusların yakınlarına sözleşmeli marketlerde kullanabilecekleri sosyal yardım kartları da belediyeler tarafından dağıtılmaktadır.

Tutuklu yakınlarına verilen yardım kartları sayesinde; BİM, Migros, Carrefoursa, ŞOK gibi anlaşmalı marketlerden, kartlarına yüklenen limite göre tütün ve alkol ürünleri dışındaki malzemeleri satın alabilirler.

Belediyeler; Eşi cezaevinde olan kadınların çocuklarına da her eğitim-öğretim yılı başında kırtasiye yardımı yapılmaktadır.

Bu yardım kapsamında çocuklara defter, kalem, kitap, silgi vb. Kırtasiye verilecektir. Bazı belediyeler ise çocukların kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için doğrudan annelerine bir miktar para bağışlıyor.

Belediyeler; Yetiştirme ve eğitim dönemi yaklaşırken ihtiyaç sahibi ve muhtaç çocuklara mont, ayakkabı, çanta vb. Ayrıca materyal dağıtabilirsiniz.

Belediyeler; Zaman zaman mahkûm ailelerine nakdi yardım da yapabilmektedir.

Bu yardımlardan yararlanmak isteyen kişilerin ikamet ettikleri belediye ile bizzat iletişime geçmeleri gerekmektedir.

E-devlet platformu üzerinden mahpus yakınları için sosyal yardım başvurusu da yapılabilmektedir.

Belediye sosyal yardımına başvurmak isteyen kadınlar https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkinden dakikalar içinde para veya diğer yardımlara başvurabilirler. .

TAVSİYE İÇERİK ➔ İBB SOSYAL YARDIM KARTI NE ZAMAN YÜKLENECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı mahkum yakınlarına ne gibi yardımlar sağlıyor?

Ülkemizde aileyi korumak, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini desteklemek amacıyla Aile ve Refah Bakanlığı tarafından Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, SED Yardımı, Aşı Yardımı gibi birçok yardım yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı; tüm yardımlarını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla sağlar.

Yani mahpus yakınları ikamet ettikleri yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına başvurarak ve orada bir form doldurarak sosyal yardım başvurusunda bulunabilirler.

Vatandaşlar; Ayrıca ALO183 veya ALO144 sosyal yardım hatlarından birini arayarak yararlanabilecekleri tüm yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilirler.

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’na e-devlet üzerinden yardım başvurusu şu an için mümkün değildir.

Tutuklu yakınlarının yararlanabilecekleri sosyal yardımları şu şekilde özetleyebiliriz:

TAVSİYE İÇERİK ➔ SED HİZMETİ KAPSAMINDA OLMADIĞINIZ DEĞERLENDİRİLDİ NE DEMEK?

Mahkum Babanın Çocuklarına SED Yardımı

Eşi hapiste olan kadınlara maaş ne kadarPin
Eşi hapiste olan kadınlara maaş ne kadar

Yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarına yönelik SED desteği ile çocuklar eğitim hayatlarına devam edebilmeli, daha iyi koşullarda yaşamalı ve geleceğe daha umutla bakmalıdır.

SED desteği; İlkokul, lise ya da üniversite eğitimine devam eden maddi sıkıntılı ailelerin çocuklarına yöneliktir.

Ailenin ve çocukların ihtiyaçlarına bağlı olarak, SED yardımı bir veya birkaç yılda bir sağlanabilir.

Hükümlülerin eşleri tarafından da talep edilebilen SED yardımına e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla başvuru yapılabiliyor.

SED desteği almak isteyen anneler; Bu yardımı https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru bağlantısı üzerinden talep edebilirsiniz.

TAVSİYE İÇERİK ➔ İBB KREŞ BAŞVURULARI, KREŞ ÜCRETLERİ

SED Yardımı Ne Kadar 2023?

Temmuz ayındaki artış ve enflasyon farkı ile SED yardımı ne kadar şu şekilde özetleyebiliriz:

Çocuk Öğrenim DurumuDestek OranıÖdenecek Tutar
Okul Öncesi%601.118 TL
İlk Öğretime Devam%751.677 TL
Orta Öğretime Devam%801.789 TL
Orta Okul Seviyesinde Olan, Okumayan%651.375 TL
Yüksek Öğretime Devam%902.004 TL
Bakım Evinden Ayrılan İşsiz%40846 TL
İki Okuyan Çocuk3.300 TL

SED desteği sağlanmaktadır.

Geçici yardım için yukarıdaki tutarlar, eşleri cezaevinde olan dulların PTT hesaplarına aylık olarak düzenli olarak ödenir.

Periyodik SED yardımı genellikle bir yıl sürse de, ailenin ihtiyacı ortadan kalkmazsa yardım iki yıl daha uzatılabilir.

Aile artık muhtaç değilse, örneğin bakılan çocuk iş bulursa, aileye SED yardımı da kesilir.

Çocuk ölürse aile desteği sona erer.

TAVSİYE İÇERİK ➔ E-DEVLETTEN ELEKTRİK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED YARDIMI için nasıl başvurabilirim?

Geliri olmayan ve düzenli bir işi olmayan ailelerin çocukları için SED yardımına başvurmak isteyenler, ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmalıdır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi ön başvurular e-devlet üzerinden de yapılabiliyor.

Tüm ihtiyaç sahibi aileler yani ihtiyaç sahibi aileler çocukları için olduğu gibi eşi cezaevinde olan gelirsiz hükümlülerin eşleri için de bu yardımdan yararlanabilmektedir.

Adaylar, başvurularının kabul edilip edilmediğini e-devlet üzerinden takip edebilirler.

Aynı zamanda ALO183 veya ALO144 sosyal yardım hatlarından birini arayarak başvurularının sonuçlarını öğrenebilirler.

TAVSİYE İÇERİK ➔ DUL VE YETİM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU FORMU

Şartlı Sağlık Yardımı

İhtiyaç sahibi ve yoksul ailelerden gelen 0-6 yaş arası çocuklara yönelik şartlı sağlık yardımı, çocukların tüm aşılarını düzenli olarak yaptırmalarını ve sağlık kontrollerinin aksatılmamasını amaçlamaktadır.

Sigortalı çalıştırılmayan ailelerin çocukları için şartlı sağlık yardımları için başvurulabilir.

Eşi cezaevinde olan hükümlülerin eşlerine, şartlı sağlık yardımı kapsamında her bir çocuğu için aylık 45 TL ödeniyor.

Şartlı tıbbi yardım almak isteyenlerin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmaları ve şartlı tıbbi yardım başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.

Ailenin şartlı sağlık yardımı alabilmesi için çocuklarını düzenli sağlık kontrollerine götürmesi gerekmektedir. Sağlık kontrollerinin kesintiye uğraması durumunda, ailenin şartlı sağlık yardımı kesilir.

TAVSİYE İÇERİK ➔ DUL MAAŞI NASIL VE NEREDEN ALINIR? ŞARTLARI NELERDİR?

2023 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar?

2023 yılı için yukarıda da belirtildiği üzere ihtiyaç sahibi ve ihtiyaç sahibi ailelerin kız-erkek fark etmeksizin çocuklarına aylık 45 TL ödeme yapılmaktadır.

Yapılan ödemeler; çocuk 6 yaşına gelene kadar devam eder.

Şartlı Eğitim Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın en önemli hibelerinden biri olan Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında, ilk ve ortaöğretime devam eden yoksul aile çocuklarına aylık olarak düzenli olarak burs verilmektedir.

Şartlı eğitim desteği sadece ihtiyaç sahibi ve işsiz ailelerin çocukları için talep edilebilir.

Çocuğun ayda 4 defadan fazla mazeretsiz olarak okula gitmemesi durumunda şartlı eğitim yardımı kesilir.

TAVSİYE İÇERİK ➔ VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURU GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU FORMU

2023 Şartlı Sağlık Yardımı Ne Kadar?

Temmuz ayında yapılan artışla birlikte 2023 yılı için koşullu sağlık yardımı tutarlarını şu şekilde özetleyebiliriz:

  • İlkokuldaki erkek öğrenciler için aylık 45 TL
  • İlkokula giden kızlara aylık 50 TL
  • Erkek ortaokul öğrencileri için aylık 55 TL
  • Ortaokuldaki kızlar için aylık 75 TL

Şartlı tıbbi yardım almak isteyen annelerin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmaları gerekmektedir.

TAVSİYE İÇERİK ➔ DEVLET TARAFINDAN YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR VE HİZMETLER NELERDİR?

Mahkum Ailelerine Para Yardımı

Ekonomik sıkıntı içindeki yoksul ve muhtaç vatandaşlara yapılan sosyal yardım ödemelerinden eşleri cezaevinde olan hükümlülerin eşleri de yararlanabiliyor.

Başvurular e-devlet üzerinden yapılmalıdır. Başvurusu kabul edilenlere 1250 TL aile destek ödemesi yapılacak.

1250 TL hibe başvurusu yapmak isteyen tüm vatandaşların https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linkine tıklaması gerekmektedir.

Aile destek paketi kapsamında, e-devlet uygulaması sonrasında geçim sıkıntısı çeken kadına, maddi durumuna göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişen aylık ödeme yapılıyor. Ayrıca hükümlünün çocuğu varsa çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında değişen ek ödeme yapılır.

TAVSİYE İÇERİK ➔ HANE YARDIMI NEDİR? BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Dernek ve vakıfların mahkum yakınlarına yardımı neLERDİR?

Ülkemizde birçok dernek ve vakıf, eşi cezaevinde olan kadınlara nakdi ve ayni yardımlarda bulunmaktadır.

Yemek yardımı, maddi yardım, çocuklara burs yardımı, kırtasiye yardımı, giyim yardımı vb. AIDS; Dernek ve vakıf yardımları arasında ilk sırada yer almaktadır.

Kadın; hem kendileri hem de velayet sahibi çocukları için dernek ve kuruluş yardımına başvurabilirler.

uygulamalar; Bu, dernek ve vakıfların web sitelerinde yapılabilir.

Kadınlar ayrıca derneğin ve vakfın telefon numarası üzerinden de yardım başvurusunda bulunabilirler.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Kocaeli İnsani Yardım Derneği, Beşir Derneği, TOÇEV, Nef Vakfı, Mehmet Zorlu Vakfı, Rüştü Akın Vakfı, Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı; Tutuklu yakınlarının başvurabileceği dernek ve vakıfların başında geliyor.

TAVSİYE İÇERİK ➔ E-DEVLET ÇOCUK PARASI YARDIMI NASIL ALINIR?

MAHKUM yakınlarına yardım başvurusu için hangi belgeler gereklidir?

Belediyelerden, sosyal yardım ve dayanışma vakıflarından veya diğer kurumlardan maddi yardım ve diğer yardımlar için başvuran hükümlülerin eşlerinden istenen belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kişinin eşinin cezaevinde olduğunu gösteren beyanname
  • Kişinin kimlik kartının aslı ve fotokopisi
  • Çocuklar için Öğrenci Başarı Belgesi
  • Çocuklara istenecek yardım için çocuğun TR kartının aslı ve fotokopisi
  • Aile ikamet belgesi
  • Aile doğum belgesinin kanıtı
  • Müdürden yoksulluk kanıtı alın
  • Kişinin SGK’dan işsiz olduğuna dair belge
  • Gelir belgesi
  • Mal beyan belgeleri


**Kayıtlı değerli eşya veya ev, arsa, tarla vb. Gayrimenkul sahibi eşi cezaevinde olan kadınlar; Gelirleri olmasa ve işsiz olsalar bile sosyal yardım ve diğer yardımlara başvuramazlar.

Yukarıdaki belgelere ek olarak kişiler tarafından çeşitli belgeler de talep edilebilir.

Örneğin; Engelli veya kronik hastalığı nedeniyle çalışamayacak durumda olan kadınların tam teşekküllü bir hastaneden aldıkları sağlık sigortası raporunu başvuru sahibine ibraz etmeleri gerekmektedir.

TAVSİYE İÇERİK ➔ AK PARTİ GIDA VE MADDİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Mahkum Yakınlarına Yapılan Yardımlardan Kimler Yararlanabilir?

Eşi tutuklu veya hükümlü olan kadın ve çocukları, bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına sağlanan ayni veya nakdi yardımlardan yararlanabilmektedir.

Eşi cezaevinde olan dul kadınların SED yardımı, şartlı ebeveynlik yardımı ve şartlı sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri için düzenli bir gelire veya sigortalı bir işe sahip olmalarına izin verilmemektedir.

Ancak, yoksulluk sınırının altında yaşayanlar, yani düzenli bir işi ve düzenli bir geliri olmasına rağmen kişi başına aylık ortalama net geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olanlar; Toplum Gıda ve İhtiyaç Yardımı, Yakacak Yardımı, Kırtasiye Yardımı, Giyim Yardımı, Eşya Yardımı vb. yardımlar için başvurabilirler.

Kısacası hükümlülerin işsiz ve maaşı ödenmeyen eşleri; Şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı ve SED yardımı alabilirken, yoksulluk sınırının altında yaşayan eşleri ise gıda ve ihtiyaç yardımı, yakacak yardımı, sosyal yardım kartı vb. yardım alabilirsiniz.

Mahkum Eşlerine Maaş Ne Kadar?

Eşi hapis, hapis veya hükümlü olan eşlere maaş ödenmez.

Yani hükümlü maaşı, hükümlü eşi diye bir şey yoktur demek istiyoruz.

Hükümlü ve hükümlülerin eşlerine özel bir maaş ödenmediği halde; yazımızda sizlerle paylaştığımız çocukları için şartlı eğitim yardımı, şartlı sağlık yardımı, SED yardımı alabilirler.

tutuklu eşler; Belediyelere başvuruda bulunarak belediyelerin yardımlarından faydalanabilirler, örn.

Aile ve İnsani Hizmetler Daire Başkanlığı’nın hükümlülerin eş ve çocuklarına sunduğu tüm yardımlar için ALO183 veya ALO144 sosyal yardım hatlarını arayabilirsiniz.

Belediyelerin güncel sosyal yardımlarını öğrenmek için ALO153 hattı üzerinden yetkili kişilerle iletişime geçebilirsiniz.

Babası Cezaevinde Olan Çocuğa Maaş 2023

Aile ve Refah Bakanlığı, babası cezaevinde olan çocuklara SED yardımı, şartlı eğitim, şartlı sağlık yardımı gibi yardımlar sağlamaktadır.

Belediyeler bu çocuklara kırtasiye yardımı, giyim yardımı, eğitim yardımı ve burs yardımı yapmaktadır.

eşleri cezaevinde olan anneler; çocukları için belediyelere, sosyal yardım ve dayanışma vakıflarına yardım başvurusunda bulunabilirler.

Ancak babası cezaevinde olan çocuklara doğrudan ödeme yapılmamaktadır.

Mahkum Ailelerine Yardım İçin Nereye Başvurulacak

Hükümlü aileleri için yarım başvuru, hükümlü aileleri için maaş başvurusunun yapıldığı kurumlar Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma Vakıflarıdır. Şahsen başvurursanız, gerekli sınavı geçtikten sonra size mentorluk yapılır ve ödeme yapılır.

Mahkum Ailelerine Maaş Başvurusu Nereye Başvurulur?

mahkum-ailelerine-yardim-basvurusuPin
Mahkum Ailelerine Yardım Başvurusu

Mahpusların aileleri için sosyal yardım talebinde bulunmak isteyen mahpusların eşleri, belediyeler, kaymakamlıklar ve bölge meclisleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile ihtiyaç sahiplerine yardım eden dernek ve vakıflarla iletişime geçebilir.

Hibe ve diğer yardımlar için başvuran vatandaşlar; Başvurularının kabul edilip edilmediğini, yani başvurdukları teşvikleri talep edip edemeyeceklerini e-devlet üzerinden takip edebilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonuçlarını takip etmek isteyen hükümlülerin eşlerinin https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklamaları gerekmektedir.

Öte yandan sosyal yardımlardan yararlanmak için başvuran hükümlülerin eşleri başvurularının sonuçlarını https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkinden takip edebilirler.

Aile ve İnsan Hizmetleri Dairesi Başkanlığı başvuru sonuçları ALO183 veya ALO144 sosyal yardım hatları aranarak alınabilir.

Belediye başvurularının sonuçları ALO153 Beyaz Masa hattı üzerinden alınabilmektedir.

E-devlet sorgulaması yapmak isteyen hükümlülerin eşlerinin TC kimlik numaraları ve şifreleri ile e-devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

e-devlet şifresi olmayan kişiler; En yakın PTT şubesine giderek e-devlet şifrelerini alabilirler.

Bu yazımızda, Tutuklu Yakınlarına Maaş Yardımı Nasıl Alınır? sorusunu cevaplamaya çalıştık.

Siz de mahpusun yakınlarından yardım alıyor veya almayı düşünüyorsanız; Bu konudaki tüm soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi siz değerli okurlarımızla paylaşabilirsiniz.

“Mahkum Maaşı Ne Kadar? Mahkum Maaşı Nasıl Alınır? 2024” üzerine bir yorum
Yorum yapın