Tıbbı Sekreterlik Kursu Ne İşi Yarar? Tüm Detaylarıyla; Hastane tesislerinde çalışmak isteyen binlerce kişi tıbbi sekreterlik kursunun amacının ne olduğunu merak ediyor. Son yıllarda yaygınlaşan tıp mesleği herkesin katılabileceği bir meslek grubu değildir. Bu meslek için belirlenen iş tanımını yerine getirebilmek için çeşitli eğitim kurslarından geçmek gerekmektedir. Tıbbi sekreterlik kursu, mesleğin icrası amacıyla düzenlenen eğitim başlıklarını da içermektedir.
Tıbbi sekreterlik kursu, hastanenin ilgili bölümlerinde istihdam edilmek üzere gerekli eğitimleri içermektedir. Bu eğitim kurslarını başarı ile tamamlayan kişiler tıbbi sekreterlik sertifikası sayesinde hastanelerin ilgili bölümlerinde görev alabilmektedir.
Tıbbi Sekreterlik Kursu ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Aynı Mı?
Tıbbi sekreterlik kursu ile tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümü arasındaki fark, hastanelerin ilgili bölümlerinde çalışmak isteyen binlerce kişi tarafından sorulmaktadır.
Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Bölümü, üniversitelerin ilgili dersleri içerisinde yer alan bir bölümdür. Bu bölümü başarı ile tamamlayanlara üniversite diploması verilir. Sekreterlik dersi herhangi bir üniversite programı ile bağlantısı olmayan ve farklı bir eğitim programı olan derslerden biridir. Bu iki başlık birbirinden bağımsızdır. Ayrıca iki unvan için görev tanımları da birbirinden farklı.
Tıbbi Sekreterlik Kursu Millî Eğitim Bakanlığı Tarafından Veriliyor Mu?
Milli Eğitim Bakanlığı tıbbi sekreterlik dersinin başlığı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır.
Tıbbi Sekreterlik kursu, Milli Eğitim Bakanlığı’nda yıllar önce açılan bir kurs olarak karşımıza çıkıyor. Ancak üniversitelerin önlisans programlarında tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümleri ile sık sık karıştırılması, ilgili bölüm mezunlarının derslere tepki göstermesine ve akabinde Milli Eğitim Bakanlığı’nda verilen tıbbi sekreterlik eğitiminin kapatılmasına neden olmuştur.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açılan sekreterlik kursuna en son 2011 yılında başvuru yapılmış ve daha sonra mahkeme kararı ile kapatılmıştır. Bu tarihten sonra özel eğitim merkezlerinde tıbbi sekreterlik kursları verilmeye başlanmış, bazı özel merkezlerde aynı eğitim içerikleri bulunsa da kursun adı “Hasta Kayıt Süreci Eleman Yetiştirme Kursu” olarak değiştirilmiştir.
Tıbbi Sekreterlik Kursu Kaç Saattir?
Tıbbi sekreterlik kursunun süresi kursa kayıt yaptırmak isteyenler tarafından sorulmaktadır. Özel merkezlerde uygulanmaya devam edilecek olan medikal asistanlık eğitiminin süresi 320 saat olarak belirlendi.
Tıbbi Sekreterlik Kursuna Kimler Katılabilir?
Sekreterlik kursuna katılım şartları mesleği icra etmek isteyenler tarafından sorulur. Bu kursa katılmak için özel bir gereklilik yoktur. 18 yaşını doldurmuş ve mesleği icra etmesine engel bir sağlık sorunu olmayan herkes sağlık görevlisi olmak için eğitime kayıt yaptırabilir.
Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Her Yerde Geçerli Midir?
Tıbbi sekreterlik sertifikasının geçerliliği kursa katılarak hastane personeli tarafından istihdam edilmek isteyenler tarafından sorgulanır.
Tıbbi sekreterlik kursundan mezun olanlara verilen tıbbi sekreterlik sertifikası e-devlet sistemine işlenir. Bu özellik sayesinde sertifika Türkiye sınırları içindeki tüm hastanelerde geçerlidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;