Sosyal Yardım Başvurusu Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek? açıklıyoruz.
Sosyal Yardım Başvurusu Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek? 2023; Belediye, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı veya diğer kurumlardan yardım başvurusu sonucunu e-devlet üzerinden sorgulayan vatandaşlar; Yardım kapsam dışında, uyarıyı görüyorsunuz.
Yardım mümkün değil uyarısıyla karşılaşan kişiler bu ibarenin ne anlama geldiğini öğrenmek ve başvurularının sonuçları hakkında detaylı bilgi almak istiyor.
Bu cümle; Ayrıca bazı kişilerin başvurularının olumsuz olduğunu düşünmelerine neden olabilir.
Kısaca “kapsam dışı yardım” ne anlama geldiğini merak edenler için bu yazıda? sorusunun ne anlama geldiğini cevaplamaya çalışacağız.
Ödemeniz Hazırdır Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1100 TL yardım parası talep ekranında çok sayıda kişi; Ödemeniz Hazırdır Kapsam Dışına Çıktı uyarısını görüyor.
Bu cümle; Bu, kişinin başvurusunun kabul edilmesi ve yardım parasının başvuru sahibinin PTT hesabına kısa sürede yatırılması anlamına gelmektedir.
Yani bu ifade; Hiçbir şekilde olumsuz bir çağrışımı yoktur.
Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek 2023
Kapsam dışı ifadesi ile vatandaşların başvurularının onaylandığını ve talep edilen sosyal yardımı kısa sürede alabileceklerini anlamaları gerekmektedir.
Örneğin; kömür yardımına başvuran bir ihtiyaç sahibinin bu cümle ile karşılaşması; Başvurusunun onaylandığını ve kömür kolilerinin en kısa zamanda kendisine teslim edileceğini belirtiyor.
Hane Yardımı Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?
TC Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı ve başta belediyeler olmak üzere ülkemizdeki birçok kurum; Dar gelirli ve yoksul vatandaşlara kömür yardımı, giyecek yardımı, gıda ve kullanım yardımı gibi yardımlar sağlarlar.
Tüm aile bireyleri için bakkal ve gıda yardımı gibi yardımlar için vatandaşlar, başvurularının sonucunu sorgularken e-devlet sonuç ekranında “Ev yardımı kapsam dışı” ibaresini görecek.
Bu açıklama aynı zamanda başvurunun kabul edildiğini ve talep edilen yardımın türü ile ilgili olarak aileye kısa sürede yardım edileceğini göstermektedir.
Teslim Edildi Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?
Bu beyanname, başvurusu olumlu bulunan başvuru sahiplerine yardım yapılacağını belirtir.
Diğer bir deyişle, yardım paketinin yetkili kişiler tarafından doldurulan başvuru formunda belirtilen ikamet adresine teslim edildiğini gösterir.
Benzer İçerikler
1100 TL’lik Pandemi başvurusu durumunda başvuru sahibi tarafından PTT şubesi ile iletişime geçilerek yardım parasının çekileceği anlamına gelir.
Kapsam Dışı Ne Demek?
Kapsam dışı ifadesi, kapsam dışı ifadesi ile karıştırılmamalıdır.
Kapsam dışı, beyan; başvuru sahibi için desteğin yolda olduğunu gösterir.
Kapsam dışı ifadesi, başvurunun olumsuz olduğunu ve başvuru sahibinin ayni veya nakdi sosyal yardım alamayacağını göstermektedir.
E-devlet başvuru sorgulama ekranında kapsam dışı ibaresinin yanı sıra kişinin sosyal yardım başvurusunun neden olumsuz olduğuna da değinilmektedir.
Örneğin; Kişinin ihtiyaç sınıfında olmadığı, aylık gelirinin ihtiyaç seviyesinin üzerinde olduğu ve bu nedenle yardım edilmediği belirtiliyor.
Başvuru Durumu Kapsam Dışı Faz 1 ve Faz 2 Ne Demek?
Bilindiği üzere 1. ve 2. etaplarda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL sosyal yardım fonu dağıtılmıştır. 3. aşamadan gelen yardım fonları şu anda daha fazla dağıtılmaktadır.
kapsam dışı faz1 2; başvuranın başvurusunun reddedildiğini gösterir.
Ayrıca e-devlet uygulamasının sonuç ekranında yardımın neden kapsam dışı olduğuna dair açıklamaya da ulaşabilirsiniz.
Bundan sonra hibe başvurusu sonucu kapsam dışıdır, başvuru formunda verilen bilgiler program çerçevesine uymaz veya kişi kapsam dışı olarak belirtilen kategorilerden birine aittir.
Kapsam dışı olarak belirtilen kategoriler ile aylık geliri 5000 TL’den fazla olan kişiler ile yardım başvurusunda bulunamayacak memurlar, kamu çalışanları ve diğer meslek mensupları belirtilmiştir.
1100 TL Pandemi Sosyal Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?
Pandemi sürecinden olumsuz etkilenen, muhtaç ve yoksul hale gelen vatandaşlara TC Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Pandemi Yardım Fonu dağıtımına devam ediliyor.
Ayrıca başvuru sahiplerinin aylık hane gelirinin 5000 TL ve altında olması şartı aranmamaktadır.
Yani aylık geliri 5000 TL’nin üzerinde olan vatandaşlar, belirli şartları taşımaları halinde e-devlet üzerinden Pandemi Yardımı’na başvurabiliyor.
EİKP ödemesi olarak da adlandırılan 1100 TL’lik 3. Faz yardımına e-devlet üzerinden ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvurabiliyor.
Başvurular e-devlet üzerinden yapılmalıdır.
1100 TL Pandemi Sosyal Yardımına hemen başvurmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu linkine de tıklayabilirsiniz.
Başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.
Pandemi Parasını Kimler Alamaz?
Pandemi Sosyal Yardımı’nda aylık azami gelir kriteri 1100 TL’den çıkarılmasına rağmen bazı meslek grupları Pandemi Yardımı’ndan yararlanamıyor.
Bu, bu kişilerin e-devlet aracılığıyla pandemi yardım fonlarına başvurmalarının hiçbir yolu olmadığı anlamına gelir.
Sosyal yardım alamayanlar şu şekilde özetlenebilir:
- Daha önce 1. ve 2. faz kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan 1000 TL’lik Pandemi Yardım Fonu alanlar,
- 5510 sayılı Kanun’un 4/c maddesi uyarınca görevliler
- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesine göre kamu çalışanları
- SGK’dan gelir veya aylık maaş alan emekliler
- İşkur’dan işsizlik maaşı alanlar
- İşkur’dan kısa çalışma alan kişiler yararlanıyor
Yukarıdaki kişiler; Hiçbir şekilde Pandemi Yardım fonu alamazsınız.
Daha önce iki kez yardım parası alan kimseye üçüncü kez yardım parası verilmez.
Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ülkemizde belediyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumlardan yapılan ayni ve nakdi bağışlar sayesinde vatandaşlar; asgari ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilirler.
Vatandaşlar; gibi yardım almanın birçok yolu vardır. B. Gıda ve Kamu Hizmetleri Yardımı, Kömür ve Kereste Yardımı, Giyim Yardımı, Nakit Yardımı, Sosyal Yardım Kartı, Kira Yardımı, Şartlı Eğitim ve Sağlık Yardımı, Kırtasiye Yardımı, Mama Yardımı, Bebek Bezi Yardımı.
Belediye sosyal yardımlarına e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz.
Belediye yardımı başvurunuzu ilçe belediyenizde de doldurabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yardım almak için ikamet ettiğiniz yerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmanız ve oradaki başvuru formunu doldurmanız gerekir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün desteğine bölge müdürlükleri ile iletişime geçerek veya başvuru talebinizi e-posta ile göndererek başvurabilirsiniz.
Kısacası nasıl yardım talep edilir; Başvurmak istediğiniz kuruma göre değişiklik gösterebilir.
Yardım Başvurusu için Gerekli Belgeler
Yardım başvurusunda bulunulurken belediyenin ihtiyacı belirleyebilmesi için vatandaşlardan bazı belgeler isteniyor.
Bu belgeler; Başvurulan tesise ve hibe türüne göre değişir.
Örneğin; 1100 TL’lik pandemi yardımı başvurusunda bir ihtiyaç sınırının altına düşme zorunluluğu bulunmazken, gıda ve ihtiyaç yardımı, giyecek yardımı, kömür ve odun yardımı gibi birçok yardım türünde ihtiyaç sınırı hedefleniyor.
Yardım başvurusu için gerekli belgeleri şu şekilde özetleyebiliriz:
- TC Kimlik Numarası veya kimlik kartının aslı ve fotokopisi
- İkamet belgesi
- Muhtarlıktan alınması gereken fakirlik belgesi
- Aileye ait vukuatlı nüfus kayıt örneği
- SGK’dan gelir belgesi almak
- Kira sözleşmesi
- Engelli belgesi
Yardımlardan Kimler Yararlanabilir?
Ülkemizde hane halkı için yardım; Hanedeki kişi başına ortalama aylık net gelir, asgari ücretin 1/3’ü ve altında kazananlara ödenir.
İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra afetzedeler, şehit ve gazi yakınları, ihtiyaç sahibi asker aileleri gibi toplumun ihtiyaç sahibi ve dar gelirli kesimlerine de birçok yardım yapılmaktadır.
Yoksul ailelerde yeni doğan bebeklere bebek bezi ve beslenme yardımı yapılırken, okul çağındaki çocuklara şartlı anne babalık yardımı, kırtasiye yardımı gibi yardımlar yapılıyor.
Fakir ailelerin yükseköğrenimlerine devam eden çocukları, yani öğrenciler de eğitim bursu ve öğrenim bursu gibi yardımlardan yararlanabilirler.
Bu yazıda e-devletin yer almaması ne anlama geliyor? sorusunu cevaplamaya çalıştık.
Ayrıca bu konuyla ilgili tüm soru ve görüşlerinizi yazımızın yorum kısmına yazabilir, önerilerinizi siz değerli okurlarımızla paylaşabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;
- ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI NEDİR? NE KADAR? ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI BAŞVURUSU
- MEB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU FORMU
- DUL MAAŞI NASIL VE NEREDEN ALINIR? ŞARTLARI NELERDİR?
- ÇOCUK AŞI PARASI NE KADAR? NASIL ALINIR? KİMLERE VERİLİR?
- TC NO İLE CENAZE YARDIM PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?
- KÖMÜR YARDIMI NE ZAMAN DAĞITILACAK? PARASI NE KADAR?