Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır? 2023; Sosyal güvencesi olmayan, maddi durumu kötü olan kişilere verilen şartlı eğitim yardımı da nakdi yardımlardan biridir.
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen şartlı eğitim yardımları, 3294 sayılı Kanun kapsamında Sosyal Yardımlar kapsamında Eğitim Yardımı Ödeneği olarak adlandırılmaktadır. İlk kez 2003 yılında ödenmeye başlanan şartlı öğrenim ödeneği, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla ödenmektedir.
Birçok kişinin merak ettiği koşullu ebeveynlik yardımı nedir? Şartlı eğitim bursu başvurusu, Şartlı eğitim bursu nasıl alınır? Koşullu ebeveynlik ne kadardır sorularını detaylı bir şekilde cevaplamaya çalışacağım.
Şartlı Eğitim Yardımı Nedir
Şartlı eğitim bursu, maddi olarak zor durumda olan öğrencilere eğitim ve öğretim hizmetlerini devam ettirebilmeleri için verilen bir maddi yardımdır. 3294 sayılı Kanuna göre sosyal güvencesi olmayanlara öncelik verilmektedir.
Hanede eğitim gören her çocuk için şartlı eğitim desteği verilmektedir.
Şartlı Eğitim Yardımı Kimlere Verilir
Şartlı ebeveyn yardımı, ekonomik olarak zor durumda olan ve sosyal güvencesi olmayan kişilere yapılan yardımdır. Şartlı eğitim yardımı, çocuğun okula devam ettiği sürece okulların açık olduğu aylarda yapılır. Öğrenim ödeneği öncelikle öğrencinin annesine ödenir. İlkokuldan liseye kadar yılın 9 ayı PTT şubelerinden çekilir.
Şartlı Eğitim Yardımı Nasıl Alınır
Şartlı eğitim yardımı, il veya ilçenizdeki kaymakamlıklarda bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen başvurduğunuzda yapılır. İnternet üzerinden veya telefonla başvuru yapılamamaktadır.
Şartlı eğitim bursuna nasıl başvuracağınızı bilmiyorsanız, başvuru hakkında sizi bilgilendirmek isterim.
Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır
Şartlı eğitim yardımı başvurusu öğrencinin annesi tarafından yapılmalıdır. Öğrencinin velisi, kaymakamlıkta bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek şartlı eğitim bursu almak istediğini belirtmelidir. Kimlik fotokopisi ve başvuru formu doldurulduktan sonra gerekli incelemeler yapıldıktan sonra şartlı eğitim yardımı alabilirsiniz.
Hanede birden fazla çocuk varsa, her çocuk için ayrı başvuru yapılmalıdır.
Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Alınır
Şartlı eğitim yardımı almaya hak kazanan kişiler, yardımlarının onaylanması halinde ödemelerini diledikleri PTT şubesinden alabilirler. Şartlı ebeveynlik parası 2 ayda bir verildiği için PTT şubelerine kimliğinizle gidip ödemenizi nakit olarak alabilirsiniz.
Şartlı Eğitim Yardımı Ne Kadar 2023
Kız çocukların eğitimi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla kız çocuklarına daha fazla şartlı eğitim yardımı yapılacaktır. 2023 yılı şartlı eğitim ödeneği miktarı;
- İlkokula devam eden erkek öğrenciler için aylık 117 TL,
- İlkokula devam eden kız öğrencilere aylık 130 TL,
- Erkek ortaokul öğrencileri için aylık 169 TL,
- Ortaokula devam eden kız öğrenciler için aylık 190 TL’dir.
Şartlı Eğitim Yardımı Başvuru Şartları
Şartlı eğitim desteği alabilmeniz için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Eğitim yardımı almak için ön koşullar şunlardır:
- T.C vatandaşı olmak
- Hane geliri asgari ücretin altında
- Sosyal güvenlik olmaması
- Öğrencinin eğitime devamlılığı gerekir
- Bir takvim ayında 4 günden fazla devamsızlık olmaması
Şartlı Eğitim Yardımı Ayın Kaçında Yatıyor
Şartlı Ebeveynlik Yardımı 2 ayda bir verilen yardımlardan biridir. PTT şubeleri tarafından 2 ayda bir kesilen şartlı eğitim yardımları sadece Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında ödenir. Ödemeler o ayların son haftasında yapılır.
Benzer İçerikler
Şartlı Eğitim Yardımı Çıktı Ne Demek
Şartlı ebeveynlik yardımı, maddi zorluk yaşayan ebeveynlerin çocuklarına yapılan yardımdır. E-devlet üzerinden bu hibeler değerlendirilirken başvuru üzerine şartlı eğitim bursu düzenleniyor yani başvurunuz onaylandı.
Şartlı Eğitim Yardımı İçin Gerekli Belgeler
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na şartlı eğitim ödeneği için başvurursanız, yanınızda bazı belgeler olması gerekir.
- Ebeveynlerin kimlik kartı
- Öğrenci Kimliği
- Öğrenci belgesi
- Şartlı öğrenim bursu başvuru formu
- Kirada iseniz kira sözleşmesi
- Gelir belgesi
Şartlı Eğitim Yardımı Sorgulama
Bir eğitim ödeneği için şartlı başvuruda bulunduktan sonra, sınavı geçtikten sonra bir eğitim ödeneği almaya hak kazanırsınız.
Şartlı eğitim yardımı başvurusunda bulunan kişiler, şartlı eğitim yardımı başvuru talebini e-devlet üzerinden sosyal yardım bilgi sorgulama ekranından yaparlar.
Şartlı eğitim başvuru talebinde bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linkine tıklayarak TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girmeniz yeterlidir.
Şartlı Eğitim Yardımı Çekilmezse Ne Olur
Eğitim süresince PTT aracılığıyla ödenen şartlı eğitim ödeneği de çekilmesi gereken fonlardan biridir. Belirli bir süre içerisinde çekilmeyen para sistem tarafından iptal edilecektir. PTT şubelerinden paranızı 2 ayda bir çekmeniz gerekmektedir.
Şartlı Eğitim Yardımı Nereden Çekilir
Şartlı eğitim yardımı parası sadece PTT şubelerinden çekilmektedir. İkamet ettiğiniz bölgedeki PTT şubelerinden paranızı nakit olarak alabilirsiniz.
Şartlı Eğitim Yardımı Devam Ediyor Ne Demek
Şartlı eğitim yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapıldığı için şartlı eğitim yardımı devam edecek diyorsa hibe başvurunuz onaylanmıştır. Böyle bir yazı ile karşılaşırsanız, ebeveyn yardımı almaya hakkınız olduğu varsayılacak ve ödemeniz yapılmıştır.
Şartlı Eğitim Yardımı Hangi Ayda Verilir
Koşullu eğitim yardımı ödemeleri, okulların açık olduğu 9 ay boyunca verilen hibelerdir. Ancak yardım ödemeleri 2 ayda bir yapılmaktadır. Hak sahiplerinin parası Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül ve Kasım aylarında ödenir. Belirtilen ayların son haftasında ödemenizi çekebilirsiniz.
Şartlı Eğitim Yardımı Neden Eksik Yatar
Şartlı ebeveyn yardımının neden eksik olduğu sorusu en çok merak edilen ve yakınılan konuların başında geliyor. Şartlı eğitim burslularının ödemelerini düzenli olarak alabilmeleri için öğrencinin devamsızlığının olmaması önemlidir. Ayda 4 gün okula gelmeyen öğrencilere, kaçırdıkları ayın ücreti asla ödenmez.
Öğrenci devamsız olduğu halde ödemeniz kesilirse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gidip hata yaptığınızı söylemeniz gerekir.
Şartlı Eğitim Yardımı Başvurusu E-Devlet
E-devlet üzerinden şartlı eğitim yardımına nasıl başvurulacağı sorusu yardım isteyenler tarafından merak ediliyor. Eğitim yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılmamaktadır. Yardım almak istiyorsanız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile bizzat iletişime geçmelisiniz.
Şartlı Eğitim Yardımı Geri Ödemeli Mi
Şartlı eğitim bursu, devlet tarafından öğrencilere ücretsiz olarak verilen eğitim bursu parasıdır. İlkokuldan lise sonuna kadar alacağınız eğitim desteği ileride bir daha sizden alınmayacak ve geri alınmayacaktır.
Şartlı Eğitim Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir
Şartlı öğrenim bursu aylık olarak hesaplanan ancak 2 ayda bir ödenen yardımlardan biridir. Her ay PTT şubelerine fazla yüklenmemesi için hak sahiplerine iki ayda bir verilmektedir. Paranızı PTT kasalarından bir veya iki defa nakit olarak tahsil edebilirsiniz.
Şartlı eğitim bursu neden uygulanmadı?
En çok şikayet edilen konulardan biri de şartlı eğitim ödeneğinin neden ödenmediğidir. Çocuk yetiştirme parası 2 ayda bir ödendiği için mutlaka 2 ayda bir kontrol etmelisiniz. Ayrıca e-devlet aracılığıyla sübvansiyon almaya hakkınız olup olmadığını da kontrol edin.
Şartlı öğrenim ödeneği bazen geri alınır ve ödenek ödenmemişse, bir sorun olup olmadığını öğrenmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gitmeniz şiddetle tavsiye edilir.
Şartlı Eğitim Yardımı Toplu Ödeme Tutarı Ne Demek
Şartlı Eğitim Yardımı, 9 ay boyunca aylık olarak ödenen ancak ödemeler 2 ayda bir yapılan yardımlardan biridir. 2 ayda bir ödendiği için şartlı eğitim desteği için ödenen sabit tutar e-devlet üzerinden bu şekilde görülmektedir. Toplu ödeme 2 aylık tutarı gösterir.
Şartlı Eğitim Yardımı Reddedildi Ne Demek
Koşullu eğitim hibesinin reddedilmesi, hibe başvuru sahibinin hibeyi onaylamadığı veya tamamlamadığı anlamına gelir. Eğitim yardımının neden reddedildiğini öğrenmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmanız gerekir.
Bu yazıda şartlı eğitim yardımına nasıl başvurabilirim? Koşullu eğitim desteği başvuru talebi hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştım. Sorularınızı yorum kısmına yazabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;
- DEVLET TARAFINDAN YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR VE HİZMETLER NELERDİR?
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURU GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU FORMU
- PTT VEYA TC İLE YAŞLILIK AYLIĞI VE MAAŞI SORGULAMA
- YEŞİL KARTLILARA PARA YARDIMI
- YENİ EVLENENLERE DEVLET YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
- SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU KAPSAM DIŞINA ÇIKTI NE DEMEK?