Hane Yardımı Tek Seferlik Mi? Kimlere Verilir? 2023; Ülkemizde belediyeler, vakıflar, dernekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü vb. fakir ve muhtaç vatandaşlara hizmet vermektedir. kurumların sağladığı ev içi yardımlardan dolayı asgari ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan aileler; Maddi sıkıntılarını daha kolay aşabilirler.
Gıda ve ihtiyaç yardımı, yakacak yardımı, nakdi yardım, giyecek ve eşya yardımı vb. Muhtaç ve fakir aileler ev, yani aile, yardım için başvurabilirler.
Ev yardımına başvurmayı düşünenler; Ayrıca bu faydaları ne sıklıkla elde edebileceklerini de merak ediyorlar.
Bu maddede kısa süreli ev yardımı kaç ayda yapılır? Ev içi yardım aylık olarak mı yapılıyor? vb. Konuyla ilgili en sık sorulan soruları yanıtlamaya ve sizi bilgilendirmeye çalışacağız.
Hane Yardımı Nedir?
Sadece yardım başvurusu kabul edilen yararlanıcının değil, onlarla birlikte yaşayan diğer aile bireylerinin de yararlanabileceği gıda ve gıda yardımı, kömür ve odun yardımı gibi sosyal yardım türlerine ev denir. Yardım Edin.
Örneğin; topluluklar tarafından gıda ve malzeme yardımı; Ortalama 4 kişilik bir ailenin 1 aylık beslenme ihtiyacını karşılamaya yönelik gıdalardan oluşur.
Market ve kumanyalarda yağ, bulgur, makarna, peynir gibi aile bireylerinin sağlıklı beslenmesini sağlayan malzemeler bulunur.
Hanelere yönelik ısınma yardımının amacı, ailelerin kışın ısınmasını, soğuk algınlığı ve hastalıklardan korunmasını sağlamaktır.
Kısacası aile bireyleri için yapılan ev yardımından sadece başvuru sahibi değil, aile bireyleri de faydalanmaktadır.
Hane Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Ev içi yardıma nasıl başvuracağınız yardımın türüne ve başvurduğunuz kuruma göre değişiklik gösterebilir.
Gıda ve erzak yardımı, kömür ve odun yardımı, nakit yardımı, erzak yardımı, giyecek yardımı vb. Ev yardımı başvurusunu bulunduğunuz yerin belediyesinden sosyal yardım başvuru formunu doldurarak veya e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.
E-devlet üzerinden belediye sosyal yardım başvurusunda bulunmak için hemen https://www.turkiye.gov.tr/ linkine tıklayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal İşler Bakanlığından yardım almak için öncelikle ikamet ettiğiniz yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurmanız ve orada kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.
Bakanlığın pandemi sürecinde ödediği sosyal yardıma yani pandemi yardım parasına e-devlet üzerinden başvurabilirsiniz.
Benzer İçerikler
Aylık geliriniz 5000 TL’nin üzerinde olsa bile 3. Faz 1100 TL Pandemi Yardımından yararlanabilirsiniz.
Pandemi Sosyal Yardım başvurusu için https://www.turkiye.gov.tr/ashb-pandemi-social-destek-on-basvurusu linkine tıklayabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü de hanelere kuru gıda yardımı, aşevi yardımı vb. yardım eder. Muhtaç ve gelirsiz ailelere yoksulluk aylığı tahsis eder. Yoksulluk aylığından engelli ve gelirsiz kişiler, geliri olmayan dullar, yetim ve yetimler ve geliri olmayan 65 yaş üstü yaşlılar yararlanabilir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden bölge müdürlüklerine başvurarak veya başvurunuzu ve gerekli belgeleri posta yoluyla müdürlüklere göndererek ev yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Hane Yardımı Başvurusu Sorgulama
Market Yardımı, Sosyal Yardım Kartı Yardımı, Yakacak Yardımı vb. Yardım başvurularınızın onaylanıp onaylanmadığını belirlemek çok kolay.
Belediyenizin sosyal yardım başvurusu sonucunu sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-cocuk-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayabilirsiniz.
Başvurunuzun sonucunu başvurduğunuz belediye ile iletişime geçerek veya arayarak öğrenebilir veya tüm soru ve görüşleriniz için ALO153 Beyaz Masa hattını arayabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı başvuru sonucunuzu https://www.turkiye.gov.tr/ashb-social-yardim-bilgileri-sorgulama linkinden öğrenebilirsiniz.
ALO144 ve ALO183 sosyal danışma hatlarından birini arayarak da başvurunuz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yaptığınız başvurunun sonucunu öğrenmek için Bölge Müdürlüğü’nü arayabilirsiniz.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuru sonucunuzu e-devlet üzerinden sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/vakiflar-kisi-yardim-bilgisi-sorgulama linkine tıklayabilirsiniz.
Hane Yardımı Başvurusu için Gerekli Belgeler
Kurumlara gıda, yakacak, giyecek, maddi yardım vb. Yardım için başvuran kişilerden bazı belgeler istenmektedir.
İstenen bu belgeler; Başvurulan sosyal yardımın türüne ve başvurulan tesise göre değişir.
İstenen en önemli belgeleri size şu şekilde açıklayabiliriz:
- TC kimlik kartının aslı ve fotokopisi
- Aile üyesinin TC kimlik kartının aslı ve fotokopisi
- İkamet belgesi
- Aile üyelerinin doğum belgelerinin kanıtı
- Kiralık bir evde yaşayan aileler için kira sözleşmesi
- Aile üyelerinden alınan gelir belgesi
- Muhtardan yoksulluk kanıtı alın
- Mal beyanı
- Engelliler için Sağlık Bakanlığı Raporu 2023
- Kronik Hasta Sağlığı Daire Başkanlığı raporu
- Afetzedelere tavsiyeler
- Öğrenciler için kayıt belgesi
Başvuru yapılan kurumlar; Başvuru sahibinden başka belgeler de talep edebilirsiniz.
Örneğin; Kaza, deprem, yangın vb. olağanüstü durumlara veya afetlere maruz kalan kişiler tarafından uzman görüşü istenir.
Dul kadınların kendileri ve çocukları için ev yardımı alabilmeleri için eşlerinin ölüm belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.
Hane Yardımı Başvuru Formu
Kurumlardan ev yardımı almak isteyen ihtiyaç sahiplerinin mutlaka doldurması gereken Evde Yardım Başvuru Formu’nda kişinin aylık geliri, hanenin toplam aylık geliri, hanedeki kişi sayısı, hanedeki işçi sayısı gibi sorular sorulur. ve hanede sigortalı çalışan olup olmadığı.
Aynı zamanda kişilerin ve ailelerinin yoksul ve muhtaç olup olmadıklarının tespiti için bu kişilere aylık hane giderleri de sorulmaktadır.
Belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve diğer kurumlar; Ailelere ev yardımı sağlamadan önce, başvuranın başvuru formundaki sorulara verdiği yanıtları gözden geçirirler.
Bu nedenle bireylerin hanehalkı alacak ve başvuru formunda aileleri, gelir ve giderleri hakkında doğru bilgiler vermeleri gerekmektedir.
kurumlar; Karar aşamasında başvuru formunu ve başvuranın sunduğu belgeleri incelerler.
sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarında mütevelli heyeti; Belediyelerde başvurular belediye değerlendirme komisyonları tarafından değerlendirilir.
Kime yardım edileceğine karar verilirken üyelerin salt çoğunluğu dikkate alınır.
Daha sonra kurumlar yardım edecekleri hanelerin bir listesini yaparlar.
Sosyal yardım almak için kurumları yanıltan, başvuru formunda yanlış bilgi veren, kurumlara sahte belge sunan ve sosyal yardım almaya hak kazanan kişiler; daha sonra bu durum fark edildiğinde yargılanacaklardır.
Bu kişiler ceza olarak, aldıkları tüm ev içi yardımın cari parasal değerlerini artı faizini yardım aldıkları kuruma geri ödemek zorundadır.
Para cezasını ödemeyenler hakkında dava açılacak.
Aynı şekilde yardım aldığı kurumu ihbar etmeyen ve ihtiyacı olmasına rağmen ev içi yardım almaya devam eden kişiler de cezalandırılır.
Bu kişiler ayrıca nakdi yardım, gıda yardımı vb. alırlar. Aldıkları yardımları faiziyle birlikte kuruma geri ödemek zorundadırlar.
Hane Yardımı Nasıl Alınır?
Kuruluşlardan ev yardımı almak için başvuran kişiler, yardım almak için başvuru koşullarını sağlamalı ve başvuru için gerekli tüm belgeleri son başvuru tarihine kadar yardım almak istedikleri kuruluşa sunmalıdır.
İlk aşamada belgeler kurumlar tarafından detaylı bir şekilde incelenir. Bu noktada belgelerin doğruluğu da incelenir.
kurumlar; Hanelere Gıda Yardımı, Nakit Yardımı, Yakacak Yardımı vb. Yardım sağlamadan önce, ailelerinin ekonomik durumları hakkında bilgi toplamak için başvuranın ev adresine bir araştırma komisyonu gönderirler.
Bu komisyon; Ailelerin maddi durumları, yaşam standartları ve muhtaçlıkları hakkında hazırladıkları raporu kurumlara teslim eder.
kurumlar; Başvuru sahibi tarafından sunulan belgeler, başvuru formu ve sınav komisyonu tarafından sunulan raporun son incelemesinden sonra kimlere ev yardımı yapacağına karar verir.
Bu periyot; Genellikle birkaç ay sürse de yoğun başvuru dönemlerinde başvuruların sonuçlanması ve yararlanıcıların destek alması 5-6 ayı bulabilmektedir.
Hane Yardımı Başvuru Sonucu
ev yardımı başvurusunun sonucu; Kurumlar tarafından ortalama birkaç ay içerisinde açıklanır.
Adayların başvuru sonuçlarının zamanında bilgilendirilebilmesi için başvuru formunda ve başvuru formunda yer alan adres ve iletişim bilgilerini doğru doldurmaları ve güncel bilgilerini iletmeyi unutmamaları gerekmektedir.
Ev içi yardım başvurunuzun sonucunu öğrenmek için e-devlet üzerinden başvuru sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Daha önce de belirttiğimiz gibi başvurduğunuz tesise bizzat gidebilir veya tesisin telefon numarasını arayabilirsiniz.
Hane Yardımı Kimlere Verilir?
Ev yardımı genellikle işsiz ve muhtaçlar ile ailelerine yapılır, ancak kişi başına aylık net geliri net asgari ücretin 1/3’ünü geçmeyen, yani yoksulluk sınırının altında yaşayan aileler de ev yardımı alabilir.
İşsiz veya düşük gelirli olmalarına rağmen, kayıtlı araba vb. değerli mülkleri veya ev, arsa, tarla vb. Mülk sahibi olanlar ev içi yardım alamazlar.
Ev yardımı alacak ailelerin fakir veya muhtaç olması gerekir.
Kısacası, geliri olmayan engelli vatandaşlar, işsizler, dar gelirliler, geliri olmayan ve ihtiyaç sahibi dul kadınlar, ihtiyaç sahibi asker yakınları, ihtiyaç sahibi şehit ve gazi yakınları, yetimler ve yetimler; gıda yardımı, kömür yardımı, giyecek yardımı gibi ev yardımlarından faydalanabilirler.
Hane Yardımı Kaç Ayda Bir Verilir?
Hanehalkı yardımı kaç ay verilir; Bağışçı kuruluşun bütçesine, bağışçı kuruluşun bütçesine, yardımın türüne, hizmet verilen hanenin ihtiyaç durumuna ve ailedeki kişi sayısına göre değişiklik gösterebilir.
Topluluklar tarafından üretilen bakkaliye ve gıda yardımları genellikle 3-4 ayda bir ailelere dağıtılmaktadır.
Yakacak yardımı kapsamında her yıl kış aylarının başında yani Kasım veya Aralık aylarında kömür ve odun dağıtımı yapılıyor.
Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen muhtaç aylığından yararlananlar, PTT hesaplarından her ay düzenli olarak para çekebilirler.
Öte yandan belediyelerin ihtiyaç sahiplerine her ay dağıttığı yardım kartlarına da belli bir miktar para yükleniyor. muhtaç insanlar; Sosyal yardım kartları için belirlenen azami limitler ile ailelerinin beslenme ihtiyaçları için bakkaliye, temizlik, kişisel bakım vb. her ay anlaşmalı marketlerden satın alınmaktadır. malzemeleri satın alabilirsiniz.
Hane Yardımı Her Ay Verilir Mi?
Yukarıda bahsedildiği gibi, yiyecek ve ev yardımı; Ailelere 3-4 ayda bir ödenirken, yoksulluk aylığı her ay hak sahibinin hesabına yatırılıyor.
Belediyeler her ay ihtiyaç sahiplerinin sosyal güvenlik kartlarına küçük bir miktar ödeme yapıyor.
Akaryakıt bağışları yılda bir kez Kasım veya Aralık aylarında yapılır.
Yani ev yardımcılarının bir kısmı her ay düzenli olarak yapılırken bir kısmı yılda bir veya iki kez yapılabilmektedir.
Belediye nakit hibeleri, belediye bütçesine bağlı olarak yılda birkaç kez veya geçici olarak verilebilir.
Hane Yardımı Teslim Edildi Ne Demek?
Kurumlardan sosyal yardım başvurusu yapan ve başvurusunu e-devlet üzerinden sorgulamak isteyen kişiler; Bazen e-devlet sayfalarında “ev yardımı teslim edildi” ibaresine rastlıyorlar.
Bu ifade; Kişiye gıda ve erzak yardımı, yakacak yardımı vb. Bu, talep edilen yardımın aileye ulaştırıldığı, yani kişinin bu yardımdan faydalandığı anlamına gelir.
Hane Yardımı Kapsam Dışına Çıktı Ne Demek?
Başvuru sahiplerinin e-devlet başvuru sonuçlarını sorgularken karşılaşabilecekleri ev içi yardımın geçerli olmadığı ifadesi; Kişinin başvurusunun olumlu sonuçlandığına ve yardımın kısa sürede yetkili kişiler tarafından ev adresine ulaştırılacağına işaret eder.
Hane Yardımı Kapsam Dışı Ne Demek?
Kapsam dışı ve kapsam dışı ifadeleri birbiriyle karıştırılmamalıdır.
ev içi yardım sigortalı değildir; Kişinin başvuru için gerekli şartları taşımadığını ve bu nedenle başvurusunun kabul edilmediğini yani reddedildiğini gösterir.
Yani maalesef kişinin istediği ev yardımını alamadığını gösterir.
Hane Yardımı Reddedildi Feshedildi Ne Demek?
Başvuru sahiplerinin e-devlette karşılaşabilecekleri “Ev yardımı reddedildi, sonlandırıldı” ifadesi; Bu, kişinin başvurusunun kabul edilmediği anlamına gelir.
Ret prosedürünün arkasında başvuru şartlarını taşımayan veya aylık geliri imkan sınırının üzerinde olan kişi vb. nedenler olabilir.
Sürenin sona ermesi, kişinin bir süredir aldığı ev yardımını artık alamayacağı, yani yardımların sona erdiği anlamına da gelebilir.
Fesih işlemi, yardım süresinin dolması, kişinin ihtiyacının sona ermesi, yararlanıcının derhal ikametgahının değişmesi vb. sebepler olabilir.
Hane Yardımı Ne Kadar 2023?
Çok sayıda vatandaş zor durumda; Aile ve Sosyal İşler Dairesi’nden ne kadar sosyal yardım alındığını da merak ediyorlar.
Önceki dönemlerde sağlanan 1000 TL tutarındaki ev içi yardım; 3. faz aidat ödemeleri ile birlikte 1100 TL’dir.
Yani pandemide sosyal yardım için e-devlet başvurusu kabul edilenlerin PTT hesaplarına 1100 TL 3. Aşama yardım fonu yatırılacak.
Hane Yardımı Hangi Bankadan Alınır?
1100 TL Pandemi Yardımı, Yoksulluk Maaşı vb ihtiyaç sahibi ve muhtaçlara. AIDS; vatandaşların PTT hesaplarına yatırılır.
hak sahibi, ı. H. başvurusu kabul edilenler; Herhangi bir PTT şubesine giderek hesaplarına yatırılan parayı çekebilirler.
İlk kez yoksulluk maaşı alanların maaşları Ziraat Bankası’ndan alınabiliyor. Vatandaşlar bir sonraki imtiyazlı aylıklarını PTT şubelerinden alabilirler. Daha sonra PTT şubelerinden aldıkları PTT kartlarını PTT ATM’lerinden maaşlarını çekmek için kullanabilirler.
Hane Yardımı Nereye Yatıyor?
Hanehalkı fonları, yani nakdi yardımlar, kişilerin PTT hesaplarına yatırılmaktadır.
Hibeler, PTT şubelerinde hak sahibi dışında kimse tarafından geri alınamaz.
Yararlanıcının eşi, annesi veya çocuğu da hibeyi onlar adına geri çekemez.
Yararlanıcı, PTT şubesinden ev içi yardım alırken TC kimlik kartını veya kimlik kartını almayı unutmamalıdır.
Hane Yardımı Nereden Alabilirim?
Belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, bölge vakıfları ile kaymakamlıklar, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine yardım eden dernek ve vakıflar ve diğer sivil toplum kuruluşlarına ev yardımı başvurusunda bulunabilirsiniz.
Hane Yardımı Tek Seferlik Mi?
Ev içi yardım bir defaya mahsus mudur sorusuna cevap vermek gerekirse devletten alınan bu yardım yapılan yardıma göre değişmektedir. Bir defaya mahsus ve devam eden hane halkı yardımları, mali durumunuza ve gelirinize göre uyarlanır. Gerekli kontrolden sonra, haneye bir defaya mahsus veya sürekli olarak ek maddi ve nakdi yardım alıp almayacağınız size bildirilecektir.
Hane Yardımı Başvurusu Telefon Numarası
Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı’nın ev yardımı ve tüm sosyal yardımlarına ilişkin bilgileri ALO183 veya ALO144 sosyal yardım telefonlarından veya ikamet ettiğiniz yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından alabilirsiniz.
Belediye ev yardımı ön başvurularınız ve sorularınız için Beyaz Masa ALO153 hattından yetkili kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Alternatif olarak, belediyenizin telefon numarasını da arayabilirsiniz.
Türkiye Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden ev yardımı hakkında bilgi almak için 0312 415 50 00 numaralı telefonu arayın veya ikamet ettiğiniz yerdeki bölge müdürlükleri ile iletişime geçin.
Bu yazımızda ev işleri konusunda merak edenlere ışık tutmaya çalıştık.
ayrıca kurumlardan ev içi yardım alıyorsanız veya almayı düşünüyorsanız; Bu konudaki soru ve görüşlerinizi yazımızın yorumlar kısmına yazabilir, tüm önerilerinizi siz değerli okurlarımızla paylaşabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;
- E-DEVLETTEN ELEKTRİK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 2023
- ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? TÜM DETAYLARIYLA-2023
- DEVLET TARAFINDAN YAPILAN SOSYAL YARDIMLAR VE HİZMETLER NELERDİR? 2023
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURU GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? BAŞVURU FORMU
- PTT VEYA TC İLE YAŞLILIK AYLIĞI VE MAAŞI SORGULAMA-2023
- YEŞİL KARTLILARA PARA YARDIMI- 2023
- YENİ EVLENENLERE DEVLET YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 2023