Formasyon Nasıl Alınır? Başvuru Şartları Nelerdir? 2024

Formasyon Nasıl Alınır?Başvuru Şartları Nelerdir? 2023; Pedagojik eğitim almak, üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinden mezun olmamış, ancak bölümün fen bilimleri derslerinin yanı sıra öğretmenlik eğitimi almış kişilerin öğretmen olmaları için bir eğitim faaliyetidir. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, lisans bölümü mezunlarının formasyon eğitimini tamamlayarak öğretmen ünvanını alarak öğretmen olabileceklerini belirler. Üniversite ise her yıl hangi üniversitelerin eğitim verdiğini açıklamaktadır. Pedagojik eğitim almak isteyen kişilerin üniversite bünyesinde açılan eğitim kurslarını başarı ile tamamlamaları ve eğitim sertifikası almaları gerekmektedir.

Formasyon Eğitimi Nedir?

MEB formasyon Alabilen bölümlerPin
MEB formasyon Alabilen bölümler

Pedagojik eğitim, öğretmenlik alanında lisans derecesi almamış ancak ilgili alanlarda eğitim almış kişilerin öğretmen olmak için almaları gereken eğitimi ifade eder. Pedagojik eğitim alan bireyler eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanırlar. Eğitim süresince eğitim felsefesi ve eğitim sosyolojisi, rehberlik, sınıf içi uygulama, bilgisayar destekli eğitim, Türk eğitim tarihi, eğitimde teknoloji kullanımı, gelişim psikolojisi, eğitimde eylem araştırması, karakter ve değerler gibi alanlarda dersler verilmektedir. eğitim

Kimler Formasyon Eğitimi Alabilir?

Pedagojik eğitim almaya hak kazanan kişiler, Milli Eğitim Bakanlığı Maarif ve Disiplin Dairesi Başkanlığı’nın Bakanlığa bağlı okullarda hangi derslerin ve kaç saat olarak verileceğini belirledikten sonra aynı merciin kararı ile belirlenir. Bu organın aldığı kararlar zaman zaman değişip güncellense de Milli Eğitim Bakanlığı’nın 20.02.2014 tarih ve sayılı son kararı halen yürürlüktedir. Bu bildirimde belirtilen atamanın dayandığı çalışma alanına ve atamanın dayandığı çalışma alanına başvurmak için tamamlanması gereken lisans bölümüne göre biçimlendirici çalışma koşullarını karşılayıp karşılamadığınızı kontrol edebilirsiniz. . Söz konusu kararda üniversite adı değil, lisans bölümlerinin adı belirtilmiş olup, bu nedenle örgün veya açık öğretim şartı bulunmamaktadır.

Pedagojik Formasyon Başvuru Şartları Neler?

Formasyon eğitimine başvurmak için kişinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen şartları taşıması gerekir. Pedagojik eğitim için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar şunlardır:

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 02/20/2014 tarihli kararında belirtilen lisans disiplinlerinden mezun olmanız ve lisans eğitiminize devam ediyor olsanız dahi en az iki yarıyılı tamamlamanız gerekmektedir.
YÖK tarafından belirlenen bir üniversitede okumalısınız. YÖK tarafından belirlenen üniversiteler liste halinde yayınlanmaktadır.
Lisans mezunuysanız, 4’lü sistemde son not ortalamanız en az 2,5 olmalıdır.
Açık öğretimden mezun olan kişilerin pedagojik eğitim almalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Yukarıdaki MEB kararında sadece lisans bölümlerinin isimleri sayılmış, örgün veya açık öğretim olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Ayrıca yabancı diploma sahibi kişiler de gerekli şartları sağlamaları ve denklik almaları koşuluyla eğitim alabilirler.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Nasıl Alınır?

Açıköğretim formasyon nasıl alınırPin
Açıköğretim formasyon nasıl alınır

Bir çıraklığın kabulü öncelikle kişinin gerekli şartları karşılayıp karşılamadığına bağlıdır. Pedagojik eğitimin tamamlanabileceği üniversiteler YÖK tarafından belirlenir. Aynı zamanda eğitim öğretim belli bir ücret ödemeyi gerektirir ki bu üniversiteden üniversiteye değişir ama ortalama olarak 2.000 TL civarındadır. Eğitim almak isteyen kişinin ilgili üniversiteye başvurması gerekmektedir. Pedagoji kursu başvurusu için gerekli belgeler üniversiteden üniversiteye farklılık gösterse de esas olarak aşağıdaki gibidir:

  • Kayıt formu
  • Kayıt sertifikası veya bitirme sertifikası
  • İki vesikalık fotoğraf
  • Noter tasdikli lisans belgesi
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Kuruluş programı ücretinin ödendiğini gösterir makbuz
    Pedagojik eğitimin süresi, kişinin lisans eğitim düzeyine göre değişmektedir. Eğitimin en az iki yarıyıl sürmesine karar verildi. Lisans öğrencileri için iki yarıyıl, dördüncü ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için altı yarıyıl olarak değişmektedir.

Pedagojik Formasyon Başvuruları Ne Zaman? 2023

Çıraklık başvuruları için Milli Eğitim Bakanlığı veya YÖK tarafından belirlenmiş genel bir süre bulunmamaktadır. YÖK, her yıl hangi üniversitelerin kurs açacağını belirlemektedir. İlgili üniversiteler ise kendilerine uygun bir eğitim takvimi oluşturarak kendi web sitelerinde açıklamaktadırlar. Eğitim almak istediğiniz üniversitenin resmi internet sitesindeki ihaleyi inceleyerek başvuru tarihlerine, eğitim içeriğine ve eğitim süresine ulaşabilirsiniz.

Pedagojik Formasyon Eğitimi Hangi Üniversitelerde Var?

Çıraklık eğitimi veren üniversiteler her yıl YÖK kararı ile belirlenir. Bu nedenle, her yıl değişen eğitim başvuruları, üniversite tarafından belirlenen süreler ve üniversite tarafından belirlenen prosedür çerçevesinde eğitim kursları ile üniversitelere yapılmaktadır. 2023 yılında pedagojik eğitim verecek üniversiteler şunlardır: Amasya Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Necmeddin Erbakan Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Düzce Üniversitesi , Kırşehir Üniversitesi Ahi Evran, Kilis Üniversitesi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR;

  1. TIBBI SEKRETERLİK KURSU NE İŞİ YARAR? TÜM DETAYLARIYLA
  2. SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NEDİR? NASIL YAPILIR?
  3. BİLSEM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KAYIT ŞARTLARI VE BAŞVURU FORMU
  4. EBA TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ŞARTLARI NELERDİR? BAŞVURU FORMU
  5. ERASMUS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ŞARTLARI NELERDİR?
Yorum yapın